Heidehuus

Buurthuis Het buurthuis in Halle-Heide is tot stand gekomen nadat de Heideschool in 2013 werd gesloten. Het buurthuis biedt onderdak aan buurtbewoners die activiteiten willen organiseren en aan een aantal vast huurders. Onder voorwaarden (geen commerciële activiteiten, para-commerciële horeca) kunnen delen van het buurthuis ook door personen buiten Halle-Heide worden gehuurd.

In een van de lokalen is een cultuur-historisch natuurmuseum ingericht, waarin de geschiedenis van Halle-Heide in beeld wordt gebracht. In het museum wordt vooral duidelijk gemaakt hoe het landschap in Halle-Heide zich de afgelopen honderd jaar heeft ontwikkeld. Vanuit het museum worden verder activiteiten georganiseerd in het kader van Natuurwijs. (www.natuurwijs.nl). Begeleide wandelingen in de omgeving zijn bijvoorbeeld een mogelijkheid, eventueel in combinatie met een bezoek aan het museum. Beheerder van het museum is natuurwijzer Erwin Wolsink. U kunt contact met hem opnemen via 06-57590401, info@natuurgeest.nl.

In het buurthuis bestaat de mogelijkheid om met behulp van vouwwanden drie lokalen aan elkaar te schakelen. Eén van de lokalen heeft een podium. Geluidsversterking en licht zijn aanwezig.

Een van de lokalen is ingericht als “Huiskamer” en biedt de gelegenheid voor allerlei samenkomsten. In het buurthuis zijn verder kantoorruimtes ingericht en is er een opbaarruimte van En Toen Uitvaarverzorging, (www.entoenuitvaartverzorging.nl). Uitvaarten kunnen eventueel vanuit het buurthuis worden georganiseerd.

Verder wordt het voormalige fietsenhok en gedeeltes van de zolder verhuurd als opslagruimte.

Het buurthuis wordt beheerd door de Stichting Dorpshuis Halle-Heide.

Voor verder informatie kunt u contact opnemen met een van de beheerders:

Ab Wisselink, 06-12112050, wisselink.ab@gmail.com

Robert Baakman, 06-34626152

Het Heidehuus heeft een eigen Facebookpagina:

http://www.facebook.com/dorpshuisHalle-Heide

Website: www.heidehuus.nl

heideschool-van-boven